1. WP-Smush

Zorgt ervoor dat geuploade afbeeldingen automatisch worden geoptimaliseerd qua bestandsgrootte wat resulteert in snellere laadtijden van uw website. Dit zorgt er niet alleen voor dat bezoekers minder snel afhaken maar ook voor een hogere score in Google. De zoekmachine positioneert websites met langere laadtijden steeds zwaarder. Verder kan met de optionele resizer een vast formaat worden ingesteld waardoor afbeeldingen bij het uploaden automatisch naar het gekozen formaat worden omgezet.

Naar plugin >

2. Yoast SEO

Voor iedereen die zelf aan de slag wil met de basis van zoekmachine optimalisatie raden we Yoast SEO aan. Deze plugin geeft exact aan wat goed en slecht is aan de content, titels en keywords van een pagina binnen uw website. Het is voor bijna iedereen mogelijk om ermee te werken door de gebruiksvriendelijke en heldere opties die worden getoond op elke pagina binnen uw WordPress website. De plug-in wordt regelmatig geupdate om aan de altijd veranderende SEO-eisen te voldoen.

Naar plugin >

3. Wordfence (kan vertragende werking hebben op websites!)

Een robuuste plug-in met ingebouwde firewall en de optie om te scannen naar beveiligingslekken en geïnfecteerde bestanden. Wordfence wordt zeer regelmatig geupdate om (enigszins) bij te blijven met de nieuwste beveiligingsgevaren voor WordPress websites. Nadat een e-mailadres is ingevoerd wordt u automatisch op de hoogte gehouden van eventuele beveiligingslekken. Uiteraard is Wordfence alleen onvoldoende om een website goed te beveiligen, maar deze plugin is zeker de moeite van het installeren waard.

Naar plugin >

4. Sumo Me

Met de gratis versie heeft u de beschikking over diverse, strak ontworpen features. Zo is er onder andere de social share balk die eenvoudig kan worden geconfigureerd. Dit stelt bezoekers in staat om snel en eenvoudig content te delen op social media. De ‘welcome mat’ is ideaal voor het binnenhalen van nieuwsbrief abonnees of het verzamelen van e-mailadressen.

Naar plugin >

5. Google XML Sitemaps

Deze plugin zorgt ervoor dat Google en andere zoekmachines de indeling van uw website beter kunnen indexeren door de automatisch gegenereerde sitemap. Bovendien zorgt Google XML Sitemaps ervoor dat zoekmachines automatisch op de hoogte worden gebracht van nieuwe content op uw website, bijvoorbeeld een nieuw blog-item of pagina.

Naar plugin >