HOE OPTIMALISEER JE EEN WEBSITE VOOR ZOEKMACHINES?

Een hoge score in Google is afhankelijk van vele factoren. Er zijn verschillende methoden om de score te verbeteren; on page optimalisatie, linkbuilding, blogservices en meer. Verder spelen zaken als de leeftijd van een domeinnaam, keywords, het aantal mensen dat daadwerkelijk doorklikt vanuit de zoekresultaten in Google en het gebruikersgedrag op de website zelf een rol. In dit artikel leggen we uit hoe u eenvoudig met zoekmachine optimalisatie aan de slag kunt.

BEGINNEN MET ON PAGE ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

De content van elke pagina op uw website dient te worden afgestemd op de zoekwoorden waarop u wil worden gevonden. Bepaal vooraf per pagina op welke keywords u gevonden wilt worden. Analyseer hierbij ook uw belangrijkste concurrenten en probeer zo goed mogelijk in kaart te brengen hoe hoog de concurrentie op bepaalde zoekwoorden is. Bij het schrijven van teksten en het opbouwen van een pagina zijn de volgende zaken van belang voor een goede indexatie door Google:

  • Title tag: de titel van de pagina
  • Meta description: de omschrijving van de pagina
  • De url: maak hierbij een keuze tussen short of lang tail keywords
  • H1 tag: zorg ervoor dat deze het keyword bevat
  • Dik gedrukte keywords: deze worden hierdoor beter geïndexeerd
  • H2 en H3 tags: gebruik deze als tussenkoppen

Daarnaast zijn er nog vele andere zaken die belangrijk zijn voor een goede on page optimalisatie, waaronder de juiste keyword dichtheid en het gebruik van afgeleide zoekwoorden.

ZELF LINKBUILDING VOOR EEN WEBSITE DOEN?

Bij linkbuilding wordt gekeken naar interne links binnen een website die verwijzen naar content op dezelfde website of naar externe websites. Daarnaast zijn er de links van buitenaf die naar een domein verwijzen. De hoeveelheid links is van minder belang dan de kwaliteit ervan. Zo is een enkele link afkomstig van een website met een hoge autoriteit en vergelijkbare content en keywords waardevoller dan tien links van afkomstig van pagina’s die geen enkele overeenkomst vertonen qua content.

Het proces van linkbuilding kan erg tijdrovend zijn. Afhankelijk van de branche en de gekozen keywords kan het in sommige gevallen erg moeilijk zijn om veel kwalitatieve links te verkrijgen. Over het algemeen is linkbuilding een vrij dure oplossing in verhouding tot on page optimalisatie.

Afhankelijk van de gekozen keywords. branche en andere factoren kan het interessant zijn om gebruik te maken van een blogservice. Hierbij wordt de keuze geboden om de op maat geschreven artikelen op uw eigen website te publiceren of op externe websites met een verwijzing naar uw website.

BELANGRIJKSTE FACTOREN VOOR EEN HOGE SCORE IN GOOGLE

Google hecht steeds meer waarde aan gebruiksvriendelijke websites en content die leesbaar en relevant is. Zorg er daarom voor dat uw website goed wordt weergegeven op alle toestellen. Van een smartphone of tablet tot en met desktops met verschillende resoluties beeldschermen. Responsive websites of mobiele versies van een website zijn onmisbaar voor een betere score in zoekmachines.

Het feit dat bezoekers doorklikken op uw website is een teken dat content relevant is. De bezoeker haakt niet binnen enkele seconden of na het bezoeken van slechts een enkele pagina af. Wanneer de content niet relevant is of de gebruiksvriendelijkheid van een website laag is zal het aantal bezoekers wat doorklikt afnemen. Zorg er daarom voor dat de website qua structuur en navigatie goed in elkaar zit. Stem de content niet volledig af op zoekmachines. Presenteer de content op een overzichtelijke, gebruiksvriendelijke wijze. Dit zorgt er niet alleen voor dat u beter scoort in Google maar brengt ook een hogere conversie met zich mee.

Relevante content, goede leesbaarheid en een hoge gebruiksvriendelijkheid zijn de belangrijkste factoren die bijdragen aan een goede vindbaarheid in Google.

WILT U WETEN HOE UW WEBSITE ER QUA SEO VOOR STAAT?

Om te beginnen met het optimaliseren van uw website is het handig om te weten hoe u ervoor staat. Met een SEO-onderzoek brengen wij exact in kaart welke zaken verbetert kunnen worden en waar de focus op moet liggen. Voor meer informatie over wat TEQQED voor u kan betekenen op het gebied van SEO kunt u hier meer lezen.